Bérezés

Bérkifizetés

Ahhoz, hogy a munkabéredet minden hónapban ki tudjuk neked utalni, szükséges, hogy rendelkezz saját bankszámlaszámmal. Amennyiben nincs, kérjük kezd el ennek intézését.

Mit vonunk le a béredből?

  • első alkalommal 1500 Ft-ot (részjegy), melyet kilépéskor visszafizetünk neked.
  • a havi bruttó fizetésedből 15% SZJA-t (személyi jövedelem adó) 2022.01.01-től aki 25 év alatti SZJA mentességet élvez a nemzetgazdasági átlagkereset mértékéig, ami 2024-ben bruttó 576.601 Ft havonta.

Amennyiben az évben 1 napot is dolgozol, köteles vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé megtenned adóbevallásodat, erről ők is fognak tájékoztatót küldeni és mi is elkészítjük az ehhez szükséges igazolást.

Munkáltatóként automatikusan figyelembe vesszük a 25 év alatti fiatalok kedvezményét, amennyiben nem szeretnéd, hogy a kedvezményt részben vagy egészben érvényesítsük nyilatkozatot kell átadnunk nekünk.

 

A kifizethető legkisebb munkabért a 508/2023. (XI.20.) Kormányrendelet szabályozza, mely értelmében 2023. december1-től, teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló esetében

- szakképzettséget nem igénylő munkakörök esetében a minimál órabér: bruttó 1.534 Ft

- szakképzettséget igénylő munkakörök esetében a garantált miniminál órabér: bruttó 1.874 Ft

 

Kötelezettségszegés

Amennyiben olyan munkakört töltesz be, hogy a vállalt kötelezettséged mulasztása miatt kárt okozol, akkor azt köteles vagy megtéríteni. Az erre vonatkozó rendelkezést mindig megtalálod a tagsági megállapodásodban, így kérjük azt fokozott figyelemmel olvasd el aláírás előtt.

 

Ha úgy gondolod, hogy nem annyi bért kaptál, mint amennyit te kiszámoltál vagy bármilyen más problémád van kérjük fordulj hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén. (info@onejob.hu)